Goed gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Of je nu in de tuin, een werkplaats of keuken werkt, overal heb je goed gereedschap nodig.Hier heb ik het natuurlijk over keukengereedschap. Na de  opening van mijn 'winkeltje' ben ik al snel begonnen met de verkoop van schenktuiten en die verkopen goed! Ze zijn superhandig en ook nog eens gemakkelijk schoon te maken, want ze kunnen gewoon in de afwasmachine. Toen kwam het roestvrijstalen olijfolie kannetje, een ander voorbeeld van goed gereedschap voor wie regelmatig olijfolie gebruikt en mensen aan tafel de mogelijkheid wil bieden zelf olijfolie aan hun maal toe te voegen. En daarna de roestvrijstalen champagnefles-afsluiter, een pré wanneer je fles nog niet leeg is en je  je bubbels nog een paar dagen wil bewaren. Met deze afsluiter kan dat een week in de koelkast!  Ook verkoop ik sinds een tijdje een kaasrasp voor harde kazen, zoals  parmezaanse kaas, en dat is werkelijk een topding en helemaal niet duur! Zelf gebruik ik een vijzel om pesto volgens Genovees recept te maken. Ik overweeg om deze ook in mijn webshop aan te bieden, want zo'n vijzel is eigenlijk onontbeerlijk voor wie zelf pesto wil maken.Heeft iemand een wens of idee voor goed keukengereedschap, liefst op een of andere manier gelieerd aan Italië? Laat het me weten! We gaan graag voor je op zoek!

Lees meer »

Weetjes over Balsamico azijn ...

De Keuringsdienst van Waarde besteedde aandacht aan een product dat ik ook verkoop; Balsamico azijn. De ene Balsamico is de andere niet, dat moge duidelijk zijn. Er is veel kaf onder het koren. De term Balsamico azijn is niet beschermd, dus gaan fabrikanten aan de haal met het originele recept en maken goedkopere versies van bijvoorbeeld appels, honing en suikerbieten. Gegarandeerde traditionele Aceto Balsamico Tradizionale wordt aangeduid met DOP. Dit is wel een beschermde  naam en de azijn wordt volgens strikte regels geproduceerd in Modena of Reggio Emilia. Eerst wordt de most van lokaal geteelde druiven gekookt, dan gefermenteerd en vervolgens gerijpt in houten vaten; een rijpingsproces dat minstens 12 jaar duurt en soms langer.  Dit  ambachtelijke proces, de rijpingstijd (hoe langer, hoe duurder) en de beperkte productie maken dat deze Aceto Balsamico behoorlijk aan de prijs is. Aceto Balsamico di Modena IGP is goedkoper dan Aceto Balsamico di Modena DOP. IGP is een geografische aanduiding die wil zeggen dat de azijn weliswaar uit Modena of nabije omgeving komt, maar  industrieel geproduceerd is (binnen 60 dagen). Informatie op de fles kan je vertellen of  er stoffen zoals kleurstoffen zijn toegevoegd. 

Lees meer »

Voor in de schoen en onder de kerstboom .... of zomaar.

Misschien is dit de juiste tijd om jullie erop te attenderen dat er weer nieuwe producten in de webshop zijn. Bijvoorbeeld de alcoholvrije Sparkling! Uitstekend voor de feestdagen, maar ook lekker voor en tijdens het eten op andere dagen. Dat geldt ook voor de alcoholvrije witte en rode wijn natuurlijk. En lekker voor een gemakkelijke maaltijd zijn de nieuwe pastasauzen en volkoren pasta. De olijfolie van de nieuwe oogst is ook weer binnen. Vers van de pers :-) en lekker in allerlei eten! Om het helemaal af te maken verkoop ik nu ook een super handige kaasrasp, speciaal voor harde kazen zoals Parmigiano.

Lees meer »

De kadootjes-tijd nadert ...

Het is misschien wat aan de vroege kant, maar het einde van 2024 nadert!  Wellicht een goed moment om iedereen attent te maken op het assortiment van mijn bedrijfje, zodat iedereen passende kadootjes kan kopen voordat alles is uitverkocht :-) 

Lees meer »

Pesto, een zomerkadootje

De directeur van een  basisschool in Amsterdam stelde dit pakketje (zie foto) samen voor alle docenten als dank voor hun harde werk. Ik heb 55 van deze pakketten gemaakt en voorzover ik weet is de pesto bij iedereen bijzonder goed in de smaak gevallen.  Daarom heb ik bedacht dat ik die anderen niet wil onthouden en bied ik het te koop aan in mijn webshop.  De pesto maak ik zelf. Die is dus hartstikke vers. Omdat basilicum hier niet in de winter groeit, kan ik de pesto niet in de winter aanbieden; een zomerkadootje, dus. In mijn webshop vind je ook kleine flesjes olijfolie en balsamico azijn die leuk zijn om kado te geven, ook in de winter. 

Lees meer »

Volkoren fusilli met gekonfijte kerstomaatjes, rucola-pesto en stracciatella

INGREDIENTEN voor 4 personen320 g Fusilli Integrali Voiello nr. 14130 kerstomaten (ongeveer 500 g)2 teentjes knoflook2 bossen rucola200 g stracciatella2 eetlepels pecorino kaas1 eetlepel Parmezaanse kaas2 eetlepels gehakte amandelen4 walnoten1 handvol pijnboompittenOlijfolie naar smaakZout naar smaakSuiker naar smaakBEREIDING (20 minuten en 1.5 uur voor konfijten van de kerstomaatjes)Was de kerstomaatjes zorgvuldig en snijd ze in tweeën. Leg ze met de gesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een snufje suiker en een snufje zout zo gelijkmatig mogelijk over de kerstomaatjes. Besprenkel met een ruime hoeveelheid olie. Bak op 150° in een statische oven in ongeveer 1.5 uur gaar.Maak de rucola-pesto door rucola, zout, peper, knoflook en noten in de blender te doen. Leg enkele blaadjes rucola opzij. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de olijfolie toe. Voeg dan een beetje water en de geraspte kaas toe en blijf mixen. De crème mag niet te dik of te vloeibaar zijn.Kook de volkoren fusilli in ruim gezouten water (circa 11 minuten) en laat deze, als ze beetgaar zijn, enkele minuten afkoelen. Als de pasta nog warm is de rucola-pesto erdoor mengen en de gekonfijte kerstomaatjes toevoegen.Serveer door een basis van stracciatella te vormen waarop je de pasta mix lepelt. Versier met de eerder opzij gezette rucolablaadjes.

Lees meer »

Fleurs olijfolie en delicatessen nu ook fysiek op de markt

Op zaterdag 18 mei  stonden we op de lentemarkt in Vinkeveen bij tuinhotel Tralala. Op de kraam stonden bijvoorbeeld door mijn zus gemaakte marmalade van bittere sinaasappels uit de tuin van haar buurvrouw, in zout inlegde citroenen uit haar eigen tuin in Pugliola (Ligurië), door mij gemaakte pesto volgens Genovees recept, Schönrieder slasaus die mijn schoonzus uit Zwitserland haalt en natuurlijk mijn extra virgine olijfolie. Mensen konden al dit lekkers proeven en kopen (en deden dat ook!)

Lees meer »

Gedroogde oregano en verveine

Sinds kort staan op mijn website gedroogde verse kruiden. Zij komen uit de moestuin (Orto Nascosto) van vriend Michiel en mijn zus in Liguria, Italië.Allebei hebben ze ‘de pest’ aan bestrijdingsmiddelen, dus die gebruiken ze niet. Dit betekent dat deze kruiden echt helemaal puur natuur zijn. We zijn begonnen met oregano en verveine. Op termijn wil ik uitbreiden met andere kruiden, afhankelijk ook waar vraag naar is. De kruiden zijn in het najaar geplukt en daarna gedroogd. Nu hangen ze bij mij in de werkplaats. De stof van de zakjes heb ik in Italië gekocht. Ze zijn van biologisch katoen gemaakt en op een natuurlijke manier geverfd.Oregano kent iedereen eigenlijk wel, verveine is misschien minder bekend. Daarom wat meer uitleg hierover. Er worden aan verveine allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou het de spijsvertering bevorderen, stress en angst verminderen en goed zijn tegen ontstekingen. Als je een paar takjes verveine in een beker doet en daar kokend water overheen giet, krijg je een heerlijk frisse, cafeïne vrije thee die een beetje smaakt naar citroen. 

Lees meer »

Een bezoek aan de olijfboer in Lerici

Het nieuwe jaar is weer begonnen en er is een heleboel gaande in olijfolie land. We hebben de nieuwe verse olie geproefd, we hebben geluisterd en rondgekeken bij de olijfboer, we hebben zijn machines bekeken en natuurlijk de nieuwe olie gekocht. De zomer was droog, de winter nat, er waren minder olijven, dus minder olie en de prijzen van energie, de vaten en zo meer zijn ook gestegen. Gevolg: de olie is duurder geworden. Onze prijs kan nog even hetzelfde blijven, gelukkig. Wij hebben ons delicatessenaanbod ook uitgebreid! Er zijn bijvoorbeeld nieuwe pasta’s en tonijn. Het huidige volledige aanbod vind je op deze website en binnenkort komen er weer nieuwe producten bij. Regelmatig even kijken, dus!

Lees meer »

Goed gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. Of je nu in de tuin, een werkplaats of keuken werkt, overal heb je goed gereedschap nodig.
Hier heb ik het natuurlijk over keukengereedschap. 

Na de  opening van mijn 'winkeltje' ben ik al snel begonnen met de verkoop van schenktuiten en die verkopen goed! Ze zijn superhandig en ook nog eens gemakkelijk schoon te maken, want ze kunnen gewoon in de afwasmachine. Toen kwam het roestvrijstalen olijfolie kannetje, een ander voorbeeld van goed gereedschap voor wie regelmatig olijfolie gebruikt en mensen aan tafel de mogelijkheid wil bieden zelf olijfolie aan hun maal toe te voegen. En daarna de roestvrijstalen champagnefles-afsluiter, een pré wanneer je fles nog niet leeg is en je  je bubbels nog een paar dagen wil bewaren. Met deze afsluiter kan dat een week in de koelkast!  Ook verkoop ik sinds een tijdje een kaasrasp voor harde kazen, zoals  parmezaanse kaas, en dat is werkelijk een topding en helemaal niet duur! Zelf gebruik ik een vijzel om pesto volgens Genovees recept te maken. Ik overweeg om deze ook in mijn webshop aan te bieden, want zo'n vijzel is eigenlijk onontbeerlijk voor wie zelf pesto wil maken.

Heeft iemand een wens of idee voor goed keukengereedschap, liefst op een of andere manier gelieerd aan Italië? Laat het me weten! We gaan graag voor je op zoek!

Lees meer »

Weetjes over Balsamico azijn ...

De Keuringsdienst van Waarde besteedde aandacht aan een product dat ik ook verkoop; Balsamico azijn. De ene Balsamico is de andere niet, dat moge duidelijk zijn. Er is veel kaf onder het koren. De term Balsamico azijn is niet beschermd, dus gaan fabrikanten aan de haal met het originele recept en maken goedkopere versies van bijvoorbeeld appels, honing en suikerbieten. Gegarandeerde traditionele Aceto Balsamico Tradizionale wordt aangeduid met DOP. Dit is wel een beschermde  naam en de azijn wordt volgens strikte regels geproduceerd in Modena of Reggio Emilia. Eerst wordt de most van lokaal geteelde druiven gekookt, dan gefermenteerd en vervolgens gerijpt in houten vaten; een rijpingsproces dat minstens 12 jaar duurt en soms langer.  Dit  ambachtelijke proces, de rijpingstijd (hoe langer, hoe duurder) en de beperkte productie maken dat deze Aceto Balsamico behoorlijk aan de prijs is.
 Aceto Balsamico di Modena IGP is goedkoper dan Aceto Balsamico di Modena DOP. IGP is een geografische aanduiding die wil zeggen dat de azijn weliswaar uit Modena of nabije omgeving komt, maar  industrieel geproduceerd is (binnen 60 dagen). Informatie op de fles kan je vertellen of  er stoffen zoals kleurstoffen zijn toegevoegd. 

Ik verkoop Aceto Balsamico di Modena IGP van verschillende kwaliteit  in verschillende prijsklassen. En de verschillen proef je ... de Giusti (250 ml, € 15,-) is echt lekkerder dan de Ponti (500 ml, €5,50), vind ik. Maar smaken verschillen ...  Ik zou zeggen; proef zelf!!

Lees meer »

Voor in de schoen en onder de kerstboom .... of zomaar.

Misschien is dit de juiste tijd om jullie erop te attenderen dat er weer nieuwe producten in de webshop zijn. Bijvoorbeeld de alcoholvrije Sparkling! Uitstekend voor de feestdagen, maar ook lekker voor en tijdens het eten op andere dagen. Dat geldt ook voor de alcoholvrije witte en rode wijn natuurlijk. En lekker voor een gemakkelijke maaltijd zijn de nieuwe pastasauzen en volkoren pasta. De olijfolie van de nieuwe oogst is ook weer binnen. Vers van de pers :-) en lekker in allerlei eten! Om het helemaal af te maken verkoop ik nu ook een super handige kaasrasp, speciaal voor harde kazen zoals Parmigiano.

 

Het is bijna december. Sinterklaas en Kerst nodigen uit tot het geven van cadeautjes, zoals de gezonde, duurzaam geproduceerde lekkernijen en andere cadeautjes uit mijn webshop ;-)

Lees meer »

De kadootjes-tijd nadert ...

Het is misschien wat aan de vroege kant, maar het einde van 2024 nadert!  Wellicht een goed moment om iedereen attent te maken op het assortiment van mijn bedrijfje, zodat iedereen passende kadootjes kan kopen voordat alles is uitverkocht :-) 

Wij hebben bijvoorbeeld leuke nieuwe shoppers uit Bolivia; verschillende kleuren en maten, allemaal gemaakt van afvalplastic. Daarnaast natuurlijk de lekkere olijfolie, een aanwinst voor elke keuken voor elk gerecht, verschillende balsamico's, diverse biologische en niet-biologische pasta’s, vis in blik en zo meer. En er komen binnenkort weer producten bij, zoals kannetjes voor de olijfolie (momenteel uitverkocht) en kaasraspen die heel handig zijn voor het raspen van parmigiano reggiano.


Als je mijn webwinkel in de gaten houdt, kan je op tijd je slag slaan!

Lees meer »

Volkorenpasta met garnalen - recept

Recept: VOLKOREN SPAGHETTI Verso Natura (huismerk van Conad) MET RODE GARNALENTARTAAR, RUCOLA EN CITROEN

INGREDIËNTEN voor 4 personen

  • 320 g Biologische volkoren spaghetti Verso Natura Conrad. 
  • 16 rode garnalen
  • 215 ml extra virgine olijfolie
  • 65 ml citroensap (ongeveer 2 vruchten)
  • 30 g rucola
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper

BEREIDING (25 minuten)

Maak de rode garnalen grondig schoon door de schaal, de staart en het binnenste ‘draadje’ te verwijderen. Spoel ze af onder stromend water, droog ze zorgvuldig en snijd ze in stukken. Besprenkel de garnalen met een beetje extra virgine olijfolie (15 ml) en een snufje zout en peper. Snijd de rucola fijn met een mes en zet apart.

Kook de spaghetti in circa 11 minuten in ruim water met zout. Meng ondertussen de resterende olie en het citroensap met een kleine handklopper in een serveerkom en klop goed. Voeg dan de gehakte rucola toe en meng de ingrediënten.

Giet de spaghetti af en doe deze in de kom met het olie, citroen en rucola mengsel. Voeg de garnalentartaar toe en meng zorgvuldig. Vul aan met een beetje geraspte citroenschil.

Lees meer »

Pesto, een zomerkadootje

De directeur van een  basisschool in Amsterdam stelde dit pakketje (zie foto) samen voor alle docenten als dank voor hun harde werk. Ik heb 55 van deze pakketten gemaakt en voorzover ik weet is de pesto bij iedereen bijzonder goed in de smaak gevallen.  Daarom heb ik bedacht dat ik die anderen niet wil onthouden en bied ik het te koop aan in mijn webshop.  De pesto maak ik zelf. Die is dus hartstikke vers. Omdat basilicum hier niet in de winter groeit, kan ik de pesto niet in de winter aanbieden; een zomerkadootje, dus. In mijn webshop vind je ook kleine flesjes olijfolie en balsamico azijn die leuk zijn om kado te geven, ook in de winter.
 

Als je een speciaal pakket wilt samenstellen met de producten die ik verkoop, neem dan vooral contact op!  (Alléén via mail of Whatsapp. Ik kan je niet verstaan als je me belt!) 

Lees meer »