De kadootjes-tijd nadert ...

Het is misschien wat aan de vroege kant, maar het einde van 2024 nadert!  Wellicht een goed moment om iedereen attent te maken op het assortiment van mijn bedrijfje, zodat iedereen passende kadootjes kan kopen voordat alles is uitverkocht :-) 

Wij hebben bijvoorbeeld leuke nieuwe shoppers uit Bolivia; verschillende kleuren en maten, allemaal gemaakt van afvalplastic. Daarnaast natuurlijk de lekkere olijfolie, een aanwinst voor elke keuken voor elk gerecht, verschillende balsamico's, diverse biologische en niet-biologische pasta’s, vis in blik en zo meer. En er komen binnenkort weer producten bij, zoals kannetjes voor de olijfolie (momenteel uitverkocht) en kaasraspen die heel handig zijn voor het raspen van parmigiano reggiano.


Als je mijn webwinkel in de gaten houdt, kan je op tijd je slag slaan!

Lees meer »

Volkorenpasta met garnalen - recept

Recept: VOLKOREN SPAGHETTI Verso Natura (huismerk van Conad) MET RODE GARNALENTARTAAR, RUCOLA EN CITROEN

INGREDIËNTEN voor 4 personen

  • 320 g Biologische volkoren spaghetti Verso Natura Conrad. 
  • 16 rode garnalen
  • 215 ml extra virgine olijfolie
  • 65 ml citroensap (ongeveer 2 vruchten)
  • 30 g rucola
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper

BEREIDING (25 minuten)

Maak de rode garnalen grondig schoon door de schaal, de staart en het binnenste ‘draadje’ te verwijderen. Spoel ze af onder stromend water, droog ze zorgvuldig en snijd ze in stukken. Besprenkel de garnalen met een beetje extra virgine olijfolie (15 ml) en een snufje zout en peper. Snijd de rucola fijn met een mes en zet apart.

Kook de spaghetti in circa 11 minuten in ruim water met zout. Meng ondertussen de resterende olie en het citroensap met een kleine handklopper in een serveerkom en klop goed. Voeg dan de gehakte rucola toe en meng de ingrediënten.

Giet de spaghetti af en doe deze in de kom met het olie, citroen en rucola mengsel. Voeg de garnalentartaar toe en meng zorgvuldig. Vul aan met een beetje geraspte citroenschil.

Lees meer »

Pesto, een zomerkadootje

De directeur van een  basisschool in Amsterdam stelde dit pakketje (zie foto) samen voor alle docenten als dank voor hun harde werk. Ik heb 55 van deze pakketten gemaakt en voorzover ik weet is de pesto bij iedereen bijzonder goed in de smaak gevallen.  Daarom heb ik bedacht dat ik die anderen niet wil onthouden en bied ik het te koop aan in mijn webshop.  De pesto maak ik zelf. Die is dus hartstikke vers. Omdat basilicum hier niet in de winter groeit, kan ik de pesto niet in de winter aanbieden; een zomerkadootje, dus. In mijn webshop vind je ook kleine flesjes olijfolie en balsamico azijn die leuk zijn om kado te geven, ook in de winter.
 

Als je een speciaal pakket wilt samenstellen met de producten die ik verkoop, neem dan vooral contact op!  (Alléén via mail of Whatsapp. Ik kan je niet verstaan als je me belt!) 

Lees meer »

Volkoren fusilli met gekonfijte kerstomaatjes, rucola-pesto en stracciatella

INGREDIENTEN voor 4 personen
320 g Fusilli Integrali Voiello nr. 141
30 kerstomaten (ongeveer 500 g)
2 teentjes knoflook
2 bossen rucola
200 g stracciatella
2 eetlepels pecorino kaas
1 eetlepel Parmezaanse kaas
2 eetlepels gehakte amandelen
4 walnoten
1 handvol pijnboompitten
Olijfolie naar smaak
Zout naar smaak
Suiker naar smaak

BEREIDING (20 minuten en 1.5 uur voor konfijten van de kerstomaatjes)
Was de kerstomaatjes zorgvuldig en snijd ze in tweeën. Leg ze met de gesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een snufje suiker en een snufje zout zo gelijkmatig mogelijk over de kerstomaatjes. Besprenkel met een ruime hoeveelheid olie. Bak op 150° in een statische oven in ongeveer 1.5 uur gaar.
Maak de rucola-pesto door rucola, zout, peper, knoflook en noten in de blender te doen. Leg enkele blaadjes rucola opzij. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de olijfolie toe. Voeg dan een beetje water en de geraspte kaas toe en blijf mixen. De crème mag niet te dik of te vloeibaar zijn.
Kook de volkoren fusilli in ruim gezouten water (circa 11 minuten) en laat deze, als ze beetgaar zijn, enkele minuten afkoelen. Als de pasta nog warm is de rucola-pesto erdoor mengen en de gekonfijte kerstomaatjes toevoegen.
Serveer door een basis van stracciatella te vormen waarop je de pasta mix lepelt. Versier met de eerder opzij gezette rucolablaadjes.

Lees meer »

Fleurs olijfolie en delicatessen nu ook fysiek op de markt

Op zaterdag 18 mei  stonden we op de lentemarkt in Vinkeveen bij tuinhotel Tralala. Op de kraam stonden bijvoorbeeld door mijn zus gemaakte marmalade van bittere sinaasappels uit de tuin van haar buurvrouw, in zout inlegde citroenen uit haar eigen tuin in Pugliola (Ligurië), door mij gemaakte pesto volgens Genovees recept, Schönrieder slasaus die mijn schoonzus uit Zwitserland haalt en natuurlijk mijn extra virgine olijfolie. Mensen konden al dit lekkers proeven en kopen (en deden dat ook!)

In juli staan wij  bij ons in het dorp (De Steeg) op de oogstmarkt met onze producten. De datum en locatie zal ik op deze website en op facebook bekend maken. We hopen dat het net zo’n succes wordt als afgelopen zaterdag!

Lees meer »

Een lekkere pasta gemaakt

Wanneer ik gasten heb, kook ik regelmatig iets uit mijn eigen winkel om te zien, kijken en proeven wat ik nu eigenlijk verkoop.

Zo nu en dan laat ik mij adviseren door mijn zus die al een tijdje in Ligurië verblijft en ik ondertussen een Nederlandse Italiaanse noem. 

Dit weekeinde bereidde ik pasta met tonijn en zelfgemaakte pesto.

Ik kookte de pasta in water met een paar druppels extra vergine olijfolie en wat zout.

In een wok (dat is niet zo Italiaans, maar heel handig) bakte ik een in ringen gesneden ui en een fijngesneden teen knoflook lichtbruin. Vervolgens deed  ik er een in blokjes gesneden courgette en kleine tomaatjes bij. Na dit even doorgebakt te hebben, voegde ik de tonijn uit pot toe (van het merk Angelo Parodi dat ik ook verkoop), een klein beetje zout en peper - vers gemalen natuurlijk -  zelfgemaakte pesto volgens het recept van mijn zus' buurman Battista in Sant Ilario,  twee eetlepels kookvocht van de pasta en als laatste ook nog wat oregano uit de Orto Nascosto (zie mijn vorige blog).

Op tafel stonden een brok Parmigiano, een rasp en een schenkkan met olijfolie, zodat iedereen naar smaak geraspte kaas en olie kon toevoegen.

Het was werkelijk HEERLIJK!

Normaal gesproken zou  ik er nog een salade bij maken van tomaten met mozzarella, een dressing van extra vergine olijfolie en een klein beetje aceto balsamico en wat verse basilicumblaadjes. Dit keer besloten we dit niet te doen, omdat we al veel toast met kaas hadden gegeten.

Test geslaagd!

Lees meer »