Wanneer ik gasten heb, kook ik regelmatig iets uit mijn eigen winkel om te zien, kijken en proeven wat ik nu eigenlijk verkoop.
Zo nu en dan laat ik mij adviseren door mijn zus die al een tijdje in Ligurië verblijft en ik ondertussen een Nederlandse Italiaanse noem.
Dit weekeinde bereidde ik pasta met tonijn en zelfgemaakte pesto.
Ik kookte de pasta in water met een paar druppels extra vergine olijfolie en wat zout.
In een wok (dat is niet zo Italiaans, maar heel handig) bakte ik een in ringen gesneden ui en een fijngesneden teen knoflook lichtbruin. Vervolgens deed ik er een in blokjes gesneden courgette en kleine tomaatjes bij. Na dit even doorgebakt te hebben, voegde ik de tonijn uit pot toe (van het merk Angelo Parodi dat ik ook verkoop), een klein beetje zout en peper - vers gemalen natuurlijk - zelfgemaakte pesto volgens het recept van mijn zus' buurman Battista in Sant Ilario, twee eetlepels kookvocht van de pasta en als laatste ook nog wat oregano uit de Orto Nascosto (zie mijn vorige blog).
Op tafel stonden een brok Parmigiano, een rasp en een schenkkan met olijfolie, zodat iedereen naar smaak geraspte kaas en olie kon toevoegen.
Het was werkelijk HEERLIJK!
Normaal gesproken zou ik er nog een salade bij maken van tomaten met mozzarella, een dressing van extra vergine olijfolie en een klein beetje aceto balsamico en wat verse basilicumblaadjes. Dit keer besloten we dit niet te doen, omdat we al veel toast met kaas hadden gegeten.
Test geslaagd!
Reactie plaatsen
Reacties