INGREDIENTEN voor 4 personen
320 g Fusilli Integrali Voiello nr. 141
30 kerstomaten (ongeveer 500 g)
2 teentjes knoflook
2 bossen rucola
200 g stracciatella
2 eetlepels pecorino kaas
1 eetlepel Parmezaanse kaas
2 eetlepels gehakte amandelen
4 walnoten
1 handvol pijnboompitten
Olijfolie naar smaak
Zout naar smaak
Suiker naar smaak
BEREIDING (20 minuten en 1.5 uur voor konfijten van de kerstomaatjes)
Was de kerstomaatjes zorgvuldig en snijd ze in tweeën. Leg ze met de gesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een snufje suiker en een snufje zout zo gelijkmatig mogelijk over de kerstomaatjes. Besprenkel met een ruime hoeveelheid olie. Bak op 150° in een statische oven in ongeveer 1.5 uur gaar.
Maak de rucola-pesto door rucola, zout, peper, knoflook en noten in de blender te doen. Leg enkele blaadjes rucola opzij. Voeg tijdens het mixen geleidelijk de olijfolie toe. Voeg dan een beetje water en de geraspte kaas toe en blijf mixen. De crème mag niet te dik of te vloeibaar zijn.
Kook de volkoren fusilli in ruim gezouten water (circa 11 minuten) en laat deze, als ze beetgaar zijn, enkele minuten afkoelen. Als de pasta nog warm is de rucola-pesto erdoor mengen en de gekonfijte kerstomaatjes toevoegen.
Serveer door een basis van stracciatella te vormen waarop je de pasta mix lepelt. Versier met de eerder opzij gezette rucolablaadjes.
Volkoren fusilli met gekonfijte kerstomaatjes, rucola-pesto en stracciatella
« Fleurs olijfolie en delicatessen nu ook fysiek op de markt Pesto, een zomerkadootje »
Reactie plaatsen
Reacties